+32499722035 hallo@mediaskills.be

In de wereld van social media is niets belangrijker dan een goede en originele profielfoto met extra persoonlijkheid. Jouw profielfoto is het eerste wat iedereen ziet dus geef jouw volgers alvast een eerste positieve indruk. Er wordt momenteel veel research gedaan naar wat een perfecte profielfoto moet bevatten. Volgens peilingen doen vrouwen het beste wanneer ze met tanden bloot lachen terwijl mannen beter af zijn met een glimlach met gesloten mond. Sommige onderzoeken tonen aan dat niet-glimlachende mannen die wegkijken van de camera ook heel populair zijn. Eén onderzoek suggereert dat je de linkerkant van jouw gezicht moet laten zien omdat jouw foto dan meer persoonlijkheid uitdrukt. Bottom line? Neem onderzoeken met een gigantische korrel zout en zorg ervoor dat jij gewoon het beste van jou zelf laat zien. You got this! No Stress.

Geef jouw bedrijf een persoonlijk gezicht

Volgers op Instagram verbinden niet snel met een logo op Instagram. Jouw volgers hebben graag dat er een natuurlijk persoon achter jouw profiel schuilt. Weersta de verleiding om iets leuks te laten zien als je avatar. Vooral als dit geen verband houdt met jouw product en merk. Jouw gezicht is toch jouw beste visitekaartje. 

Maar met welke elementen kan je het best rekening houden? Veel dingen. Wat je draagt, hoe je lacht en wat voor soort achtergrond je gebruikt. Even ter info de afmetingen van een Instagram profielfoto zijn 150 x 150 px (min size).

Digitale magie

Het lijkt voor de hand liggend maar toch zijn er nog altijd ontelbare sociale media profielen met een wazige en te donkere foto. Het gebruiken van een goede kwaliteitscamera kan dit probleem oplossen. Bewegingsonscherpte kan je voorkomen door een statief te gebruiken. Streef zoveel mogelijk naar een lage ISO hoe minder ruis op jouw foto hoe beter.

Gebruik een neutrale of gedempte achtergrond

Witte achtergronden kunnen lichtere huidtinten wegwassen en felgekleurde achtergronden kunnen een ongeëvenaarde tint over de huid werpen. Gebruik best een neutrale of gedempte achtergrond want een achtergrond ondersteunt de foto om er stabiel uit te lijken. Vind je een neutrale achtergrond een beetje saai? Probeer dan een foto te nemen in een natuurlijk mogelijke omgeving bijvoorbeeld: jouw werkomgeving. Maar maak de achtergrond nooit te druk. Jij moet in de kijker staan niet de achtergrond.

Vermijd harde flitsen

Maak een achtergrond met een goede belichting. Je moet de balans vinden tussen een te donkere foto en een te lichte foto. Natuurlijk licht is het beste voor een goede foto, felle middagzon flatteert niet. Probeer ‘s morgens of in de late avond een mooie foto te nemen. Gebruik dus zacht, natuurlijk licht en vermijd harde flitsen. Dit zorgt ervoor dat je er op je best uitziet en dat je voor de hand liggende schaduwen vermijdt. Je kan natuurlijk ook een perfecte profielfoto nemen met binnenverlichting. Positioneer jezelf zodat de lichtbron niet rechtstreeks op jou schijnt. Als je de flitser moet gebruiken, probeer dan iemand zover te krijgen dat hij of zij de foto van je neemt, zodat de flitser niet te sterk op je lichaam reflecteert.

Uitstraling

Draag kleding die geschikt is voor jouw beroep of waar jij jezelf aantrekkelijk in voelt. Want hoe meer vertrouwen en klasse jij uitstraalt hoe meer jouw persoonlijkheid tot zijn recht komt. Laat jouw vakantiefoto’s in de kast want soms kan dit jouw imago ernstig schade. Ook te veel make-up dan dat je gewoonlijk draagt kan op een foto overdreven overkomen. Maak gebruik van foundation en maak je huid mooi op. Je kan ook wat poeder gebruiken om wat glim weg te werken. Zorg er voor dat je niet te veel product onder je ogen aanbrengen want teveel make-up accentueert lijntjes en kringen op foto’s. En vergeet natuurlijk niet een goede nachtrust zorgt voor een fris en uitgerust gezicht. Je haar is net zo belangrijk als je kledingkeuze. Je hoeft niet direct naar de kapper te lopen draag je haar zoals je altijd doet want dit zorgt voor herkenning op Instagram.

Consistentie

Een vuistregel dat voor velen wordt aangeroerd is consistentie. Omdat jouw volgers en vrienden eerst op jouw gezicht zullen letten is het belangrijk dat als je een foto vindt die werk, je eraan vasthoudt. Verander dus niet elke paar dagen. Jouw Instagram profiel foto is jouw persoonlijk merk en bij elk merk is consistentie de sleutel.

Jouw profielfoto zegt veel over wie je bent en jouw volgers bestuderen geen profielen ze nemen in een paar seconden een snelle beslissing. Het belangrijkste is dat jij jouw volgers moet overtuigen dat jij aardig, betrouwbaar en bekwaam bent. Heb jij een leuk profielfoto? Laat ons jouw foto zien, deel jouw foto in de reacties.

Deel onze Social Media tips

Verspreid deze tips met jouw vrienden!