+32499722035 hallo@mediaskills.be

Sinds haar oprichting heeft Instagram bewezen een krachtig marketingtool te zijn voor bedrijven die hun aanwezigheid en zichtbaarheid van hun producten willen vergroten. Ben jij niet op de Instagram brand-wagon gesprongen? Drie redenen waarom jij als startende zelfstandige of bedrijf aanwezig moet zijn op Instagram.

Instagram een krachtige marketingtool

Instagram is een groeiend visueel platform met grote kansen voor persoonlijke profilering maar ook perfect inzetbaar voor online marketing. De app is één van de populairste sociale netwerken. Wereldwijd heeft Instagram 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers waarvan 500 miljoen dagelijkse gebruikers. Dagelijks kijken er 400 miljoen mensen naar Instagram-stories. Instagram is geweldig voor contentmarketing, betaalde advertenties en tegelijkertijd voor communicatie en klantenservice. Vanwege de visuele aard van de app en het hoge gebruiksbetrokkenheidstempo is Instagram een waardevolle tool voor marketing op sociale media. Jouw targetvolgers zullen waarschijnlijk vertegenwoordigd zijn op Instagram. Jij kan deze krachtige marketingstool niet meer negeren.

Instagram is de Queen van engagement

Instagram legt de focus op authentieke inspiratie content en interactie. Het is geen geheim dat sinds het Instagram-algoritme is geïntroduceerd mensen minder betrokken zijn geworden bij hun organische berichten en alles hebben geprobeerd van comments pods tot nieuwe post-verhalen in een poging om de betrokkeheid van Instagram te vergroten. De defenitie van engagement is veranderd het is meer dan alleen likes en comments maar het zijn ook views, shares, saves, sip ups en DM’s. Dus Instagram is een platform waar jij moet participeren.

De algemene betrokkenheid dat een bedrijf krijgt van haar volgers krijgt is groter dan de algemene betrokkenheid op Facebook. Dus Instagram is een geweldige kant om nieuwe enthousiaste fans te creëren. Want door Instagram kan jij als bedrijf nieuwe inspirerende mensen ontmoeten, deel uit maken van een gemeenschap maar ook goede feedback krijgen van volgers die je als girl boss enkel sterker maken.

Vergroot jouw geloofwaardigheid en geeft een menselijke kant aan jouw bedrijf.

Instagram is pure spontaniteit want Instagram gebruikers houden van authenticiteit dit visueel maar ook in tekst. Insta-volgers hebben graag dat jij als bedrijf dicht bij haar klanten staat, dat je menselijk bent: fouten maakt en deze ook toegeeft. Als bedrijf kan jij een emotionele band ontwikkelen met jouw klanten of prospecten. Dit kan je doen door bijvoorbeeld behind the scenes foto’s te posten tijdens een evenement of een gewone werkdag. Ook Instagramstories is een handige tool om een persoonlijke band te creëren met jouw publiek. Maar ook om jouw volgers warm te maken tot een aankoop. Instagram is een echt ware digitale etalage waar internetgebruikers op zoek gaan naar inspiratie. Laat jouw volgers wegdromen en betrek jouw volgers bij elke stap van jouw beleving als zelfstandige.

Je zal moeten experimenteren met content en op termijn bekijken welke post aanslaan en welke minder populair zijn. Net als ieder platform is starten makkelijk maar volhouden is moeilijker. Denk na voordat je start want eenmaal je begint kan je beter constant feeden. Instagram gaat niet over hoeveel volgers jij hebt het gaat om hoe jij als bedrijf dicht bij jouw volgers staan. Laat je publiek groeien door continue te experimenteren met content zo enkel zal jij jouw publiek laten groeien en verkeer laten rijden naar jouw website. Vergroot nu jouw brand awareness en laat jouw talent zien aan jouw volgers. Verhoog jouw klanteninteracties en stimuleer jouw verkoop. Dus met al die voordelen waarom zou jij Instagram niet inzetten voor jouw bedrijf?

Deel onze Social Media tips

Verspreid deze tips met jouw vrienden!